КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 04:52

    Головна » Архів матеріалів

    Як відомо, Федерація профспілок України раніше заявила рішучий протест проти силового розгону мирного зібрання громадян України вночі 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності у місті Києві та закликала органи влади забезпечити безумовне дотримання правоохоронними структурами, кожним державним посадовцем конституційних норм, права на мирне зібрання, вільне і публічне висловлювання своєї думки.
    В епіцентрі цих подій опинилася і Федерація профспілок України, будівля якої знаходиться у самому центрі столиці.
    Враховуючи ситуацію, що склалася та зверне ... Читати далі »
    Переглядів: 514 | Додав: adminvas | Дата: 09.12.2013

     

       Президія Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України засуджує позицію голови ФПУ Кулика Ю.М., озвучену засобам масової інформації 04.12.2013 року стосовно політичної ситуації в Україні, оцінки характеру дій учасників протестних акцій в державі, зокрема в м. Києві.
    Одноосібне звернення п. Кулика Ю.М. до органів прокуратури про примусове вивільнення приміщень, зайнятих учасниками протестних дій, не співпадає з офіційною позицією, оприлюдненою в тексті заяви ФПУ щодо дотримання принципів європейської демократії та поваги до права громадян. Це звернення не має нічого спільного з основними статутними обов’язками профспілок в захист п ... Читати далі »
    Переглядів: 534 | Додав: adminvas | Дата: 09.12.2013



       Федерація профспілок України заявляє рішучий протест проти силового розгону мирного зібрання громадян України вночі 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в місті Києві. Право на мирні збори, мітинги, походи і демонстрації гарантується Основним Законом – Конституцією України – і повинно безумовно забезпечуватися всіма державними структурами. На свободі об’єднання, на праві безперешкодних мирних зборів ґрунтується діяльність громадянського суспільства у кожній країні. У демократичному світі саме так захищаються трудові, соціальні, економічні права. Ці фундаментальні права всебічно підтримуються Міжнародною конфедерацією профспілок, Всеєвропейською радою профс ... Читати далі »
    Переглядів: 485 | Додав: adminvas | Дата: 04.12.2013


    Статтею 38 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) передбачено, що працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника чи уповноважений ним орган письмово за два тижні.

    На практиці трапляються випадки, коли працівник виявив бажання розірвати трудовий договір, письмово повідомив про це роботодавця за два тижні до бажаного звільнення, але протягом цього періоду захворів і в останній день роботи перебуває на лікарняному.

    В такій ситуації виникають труднощі в застосуванні частини 3 статті 40 КЗпП України, якою встановлено заборону звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період ... Читати далі »
    Переглядів: 567 | Додав: adminvas | Дата: 26.11.2013



      Чинним трудовим законодавством, а саме статтями 83 Кодексу законів про працю України та 24 Закону України «Про відпустки» встановлено, що у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей (стаття 19 Закону України «Про відпустки»).

      Разом з тим при цьому обумовлено, що у разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошова компенсація за не використані ним дні щорічних відпусток за його бажанням повинна бути перерахована н ... Читати далі »
    Переглядів: 752 | Додав: adminvas | Дата: 26.11.2013



    Частиною шостою статті 6 Закону України «Про відпустки» визначено, що керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затверджуваному Кабінетом Міністрів України.

    Такий Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівни ... Читати далі »
    Переглядів: 530 | Додав: adminvas | Дата: 26.11.2013

       Відповідно до статті 26 Закону України " Про освіту" забезпечення безпечних умов навчання, праці та виховання у навчальних закладах покладається на керівника навчального закладу.
       Для того, щоб створити безпечні умови для всіх учасників навчально - виховного процесу, керівник навчального закладу повинен знати чинні нормативно- правові акти з питань охорони праці,  пожежної та радіаційної безпеки, електробезпеки, санітарії, гігієни тощо, й неухильно дотримуватися вимог, що висуваються цими нормативно- правовими актами. Він повинен забезпечити належне утримання будівель і споруд, правильне і безпечне використ ... Читати далі »
    Переглядів: 721 | Додав: adminvas | Дата: 30.10.2013

     

    Враховуючи минулорічний досвід заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та передумови повторення цієї ситуації в ІV кварталі поточного року, профспілки бюджетної сфери тримають на постійному контролі проблемні питання невиплати заробітної плати працівникам.

    Федерація профспілок України разом із профспілками бюджетної сфери – працівників освіти, культури, медицини, соціальної сфери та держслужбовців – надіслала спільний лист до Кабінету Міністрів України щодо недофінансування та додаткової потреби у коштах для виплати ... Читати далі »
    Переглядів: 612 | Додав: adminvas | Дата: 30.10.2013

     

    Молодь, яка працює на підприємствах, установах та організаціях має специфічний трудовий статус, визначений Кодексом законів про працю України, Законами України «Про зайнятість населення» від 5.07.2012р. № 5067-VI, «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» від 5.02.1993р. № 2998-XII та іншими нормативними актами.

    Статтею 26 КЗпП передбачено, що при прийнятті на роботу молодих робітників після закінчення професійних навчально-виховних закладів та молодих спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів випробовування їм не встановлюється.

    Інша пільгова норма для молодих спеціалістів визначена статтею 197 КЗпП та стосується гарантій ... Читати далі »
    Переглядів: 726 | Додав: adminvas | Дата: 22.10.2013


    Верховна Рада України прийняла Постанову «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про проведення парламентських слухань на тему: «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення».

    Народні депутати ухвалили рішення провести парламентські слухання 23 жовтня 2013 року.

    Парламентські слухання мають на меті визначення стратегічних напрямів державної політики щодо доступності та якості загальної середньої освіти, а також вироблення конкретних пропозицій щодо її поліпшення, донесення вказаної інформації до педагогічної, учнівської та батьківської громадськості, науковців. Постановою пропонується провести слухання в залі пленарних засідань ... Читати далі »
    Переглядів: 578 | Додав: adminvas | Дата: 22.10.2013

    « 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 55 56 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz