КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 04:05

    Головна » 2015 » Грудень » 1 » Всеукраїнські збори первинних профорганізацій – дискусія гостра і конструктивна
    11:21
    Всеукраїнські збори первинних профорганізацій – дискусія гостра і конструктивна
     
    Всеукраїнські збори первинних профорганізацій – дискусія гостра й конструктивна Понад сімсот профспілкових активістів, голів первинних профспілкових організацій, які представляють трудові колективи усіх галузей, прибули в столицю України на Всеукраїнські збори, щоб провести відвертий соціальний діалог із владою про актуальні питання та гострі проблеми життя людини праці, неефективність реформ, стан економіки країни та окреслити свої подальші кроки. 

    Основне питання зборів – завдання Федерації профспілок України щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ і європейської інтеграції, а також визначення тактики дій на сучасному етапі та перспектив модернізації профспілкової діяльності.

    Для участі у заході були запрошені Президент України, Прем’єр-міністр України, керівники галузевих міністерств та відомств, проте на відкриту розмову прийшли від сторони влади лише заступник глави Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків, заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич та керівник Департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента Юрій Рубан. 

    Відкриваючи роботу профспілкової наради Голова ФПУ Григорій Осовий зазначив, що таким це, чи не перше зібрання таким широким профспілковим загалом лідерів первинних профспілкових організацій і керівників всеукраїнських профспілок та профоб’єднань. 

    «Нам вкрай важливо сьогодні разом виробити рішення і тактику консолідованих дій як на національному рівні, так і на місцях, щоб зупинити руйнування виробництва, катастрофічну втрату робочих місць, падіння реальної заробітної плати, зубожіння людей, знищення соціального страхування. А також протидіяти агресивному наступу на права і соціальні гарантії працюючих, так й на самі профспілки», – наголосив Голова ФПУ.

    За словами Григорія Осового, у країні тривають масштабні реформи, які охоплюють майже усі сфери суспільного життя – зміни до Конституції, державного управління, децентралізація влади, зміни в економіці, соціальній та трудовій сферах. Владою задекларовано понад 200 реформ. 

    «Зараз ми задіяли діалог із Парламентом, використовуємо усі можливості для впливу на законотворчий процес, зупинки проектів законів і окремих норм, які можуть працювати проти трудової людини. Адже тільки з початку року проведено експертизу понад триста законопроектів, внесено пропозиції, проведено їх захист в урядових і парламентських комітетах, на засіданнях Уряду, а це – колосальна робота», – сказав глава найбільшого профоб’єднання країни. 

    Далі Григорій Осовий окреслив окремі питання роботи, які потребують консолідованого бачення, спільних дій задля їх розв’язання й запросив до обговорення колег із усіх куточків України.

    У виступах учасників та гостей зборів неодноразово наголошувалося, що сьогоднішня антисоціальна політика «жорсткої економії» призвела до катастрофічного падіння вартості праці та зубожіння населення. Найболючішим постає питання зайнятості населення, адже за півтора роки діяльності Уряду втрачено понад 2 мільйони робочих місць, відсутня програма працевлаштування переселенців зі Сходу, не виконується Програма сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць.

    На питаннях зайнятості молоді та відсутності першого робочого місця у своєму слові наголосила голова профкому студентів КНЕУ імені Вадима Гетьмана, заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України на громадських засадах Ольга Чабанюк. 

    Також вона підняла проблему відтоку розумної і талановитої молоді за кордон, де їх чекають, адже це – еліта будь-якої країни. А у своїй країні вони не матимуть навіть гідного стипендійного забезпечення, адже стипендію планується залишити лише соціальну, заначила лідерка студентства. «А сьогодні для студента стипендія – це значні кошти щоб жити і навчатися, а не підробляти, пропускаючи заняття та недотримуючи освіти для успішної роботи та кар’єри»,– сказала Ольга Чабанюк. 

    Загалом виступах зазначалося, що першочерговими діями влади мають бути створення робочих місць та реформа оплати праці на основі забезпечення її рентабельності та суспільної престижності. Водночас профспілки виступили категорично проти звуження трудових прав і боротимуться проти порушень міжнародного права та національного законодавства у сфері праці. 

    Виступаючі також відзначили, що Уряд не бачить і не чує профспілок, а соціальний діалог сьогодні фактично перетворено на формальність… Все це призводить до погіршення життя українців наростання тривожних настроїв у трудових колективах та зростання недовіри до нинішньої влади. Головна інституція соціального діалогу Національна тристороння соціально-економічна рада втратила вплив на формування соціально-економічної політики, а її рішення мають не системний характер, а то й взагалі і не виконуються.

    Всеукраїнські збори прийняли Резолюції з вимогами до Парламенту, Президенту та Уряду та закликали увесь профспілковий актив, всіх членів профспілок консолідуватися у розбудові правової держави, де праця є легальною, доступною і престижною, виступити єдиним фронтом проти політики «жорсткої економії», будь-яких антисоціальних дій влади чи бізнесу та використовувати всі можливі заходи у боротьбі проти кожного порушення трудових прав.
     
    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
     
    Переглядів: 380 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz