КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 21:25

    Головна » 2015 » Травень » 14 » ВОЛОДИМИР ШАНДРА ОБГОВОРИВ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ ПРОФСПІЛОК РЕФОРМУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ
    11:18
    ВОЛОДИМИР ШАНДРА ОБГОВОРИВ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ ПРОФСПІЛОК РЕФОРМУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ
         13 травня під головуванням голови Київської обласної державної адміністрації Володимира Шандри відбулася зустріч робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Київської області із представниками профспілкових та громадських організацій. У ході зустрічі обговорювали проведення реформи місцевого самоврядування у регіоні, створення добровільних територіальних громад, механізм їх функціонування та переваги їх існування. На зустрічі також були присутні керівник Офісу реформ у Київській області Володимир Удовиченко і директор департаменту містобудування та архітектури Наталія Мошинська.

    Окрім представників профспілкових об’єднань, участь у обговоренні також взяли присутні члени організацій афганців і ветеранів. Володимир Шандра акцентував на тому,  що децентралізація влади є однією із найбільш важливих реформ у країні, тому діалог із громадськістю на цю тему має бути якомога ширшим.

    «Питання децентралізації влади вкрай важливе, тому обговорювати його ми повинні із якомога ширшим колом представників громадськості. Потрібно вести діалог в тому числі і з афганцями, і з ветеранами про те, що представляє собою закон про об’єднання громад, на якому етапі його реалізація у Київській області,  яка стратегія його виконання і найголовніше – який позитив він дасть людям і країні в цілому», - зазначив Володимир Шандра.

    Очільник Київщини підкреслив, що основною метою впровадження даної реформи є передача на місця не тільки більших повноважень, але й відповідальності за роботу. Володимир Шандра упевнений, що від того, як буде проведена децентралізація влади, залежатиме якість подальшого життя українців.

    «Нам треба уважно вникати в деталі цієї реформи і проводити її з усіма тонкощами, адже від цієї роботи залежатиме якість майбутнього життя наших людей. На місця треба давати права та повноваження, зокрема щоб не було випадкових керівників, а щоб місцева громада могла вибрати свою Раду громади, виконком, який би нормально розпоряджався цими коштами. Упевнений, що створення виконкомів буде передовим кроком. Фактично кожна громада буде мати статус міста обласного підпорядкування, де буде свій виконком і він буде використовувати ті кошти, які буде заробляти громада чи будуть зароблятися на території громади», - додав голова Київської облдержадміністрації.

    Переглядів: 406 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz