КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 00:16

    Головна » 2015 » Січень » 26 » МОН скасовує звітність з навчально-виховної роботи
    16:16
    МОН скасовує звітність з навчально-виховної роботи


         Міністерство освіти і науки повідомило про зняття з контролю подання обласними органами управління освітою звітності з питань навчально-виховної діяльності у галузях дошкільної, загальноосвітньої, професійно-технічної та позашкільної освіти. Про це йдеться у листі МОН, що надісланий органам управління освітою обласних та Київської міської державних адміністрацій.

    Відмова від подання звітності обласними органами управління освітою викликана необхідністю виконання наказу МОН від 27.05.2014 р. № 648 "Щодо припинення практики створення та вимагання від дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів документації та звітності, не передбаченої законодавством України".

    У Міністерстві освіти зазначають, що відсьогодні звітуванню підлягатимуть лише питання охоплення дітей загальною середньою освітою, охоплення дітей дошкільною освітою, розширення мережі дошкільних навчальних закладів, своєчасної виплати заробітної плати педагогічним працівникам.

    Також звітності підлягатимуть питання розшуку вихованців, які самовільно залишили інтернатні навчальні заклади; захисту житлових, майнових та інших прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах; виконання Концепції соціальної адаптації осіб з розумовою відсталістю; реформування інтернатних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Як відомо, Міністерство освіти і науки неодноразово зверталося до органів управління освітою, керівників інститутів післядипломної педагогічної освіти та керівників методичних кабінетів з вимогою забезпечити дотримання принципів педагогічної свободи вчителів, однак освітні чиновники ігнорують звернення профільного міністерства та продовжують практику покладання на вчителів невластивих їх професії функцій.

    Повний текст листа: lust_mon_1-9-29.docx [662,04 Kb] (cкачиваний: 7)

    Переглядів: 427 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz