КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 00:35

    Головна » 2015 » Листопад » 3 » Чи повернеться оздоровлення працівників за кошти Фонду соцстраху?
    09:59
    Чи повернеться оздоровлення працівників за кошти Фонду соцстраху?

        2015 рік увійде в пам'ять українців як рік виборів і політики тотальної економії держави на власних громадянах. Пригадуєте, як уряд з легкої руки відмовився від новорічних подарунків дітям за кошти Фонду соціального страхування? А скільки українців цього річ не мали змоги оздоровити себе та власних дітей за рахунок коштів Фонду соцстраху? Хоча плату за ці послуги люди здійснили повністю, відраховуючи немалі відсотки від своїх зарплат до Соцстраху, пояснює заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

    Виявляється, цього року жодної гривні, старанно сплаченої до Фонду, не було витрачено на санаторно-курортне лікування. Спочатку прикривалися економічною кризою, потім АТО, далі реформами, але зрушень так і не відбулося. Хоча ще у 2014 році на путівки до санаторно-курортних закладів пішло 1,1 млрд. грн. За словами Володимира Саєнка, це дало змогу покращити здоров’я приблизно 180  тис. українцям. На противагу їм у 2015 році жодна застрахована особа не оздоровилася за кошти Соцстраху.

    Та й кількість закладів, де можна було б зробити це якісно, суттєво зменшилась. Так, 55 санаторіїв-профілакторіїв призупинили свою діяльність, 43 заклади зробили це тимчасово, 12 – взагалі ліквідовано, а більше 1 тис. висококваліфікованих медичних працівників опинилися на вулиці.

    Чи начхають чиновники на власних громадян і наступного року, стане відомо лише після слухання відповідного законопроекту в Верховній Раді. А тим часом уже 19,2 тисяч українців подали заявки на отримання путівки для реабілітаційного оздоровлення до санаторно-курортних закладів. Це у півтора рази більше, ніж у 2014 році, пояснює заступник Голови ФПУ.

    Згідно останніх статистичних даних МОЗ, дорослі, які мали змогу оздоровитися, у продовж наступного року хворіють у 3 рази рідше, ніж ті, які не оздоровлювались. А діти взагалі можуть без хвороб перенести осінньо-зимовий період, пройшовши лікування або оздоровлення у санаторно-курортній зоні.

    Але не лише громадянам, а ще і Фонду вигідно мати санаторії. Так, середня вартість путівки на реабілітаційне або відновлювальне лікування – 8,1 тис. грн. Але, як зазначає Саєнко, фактично, воно обходиться у 10,5 тис. грн., оскільки крім лікування Фонд соціального страхування компенсує й витрати згідно з лікарняним листком.

    Якщо ж такі заклади відвідувати не після травми чи хвороби, а під час відпустки задля оздоровлення, то вартість путівки скорочується вдвічі. Хоча насправді, Соцстраху вона обходиться у 5,2 тис. грн., оскільки за умовами її отримання 10-20% від вартості путівки має сплати застрахована особа.

    І це лише один з багатьох варіантів, який дозволяє санаторіям не лише дбати про здоров’я нації, а берегти кошти Фонду соціального страхування. Про інші ви можете дізнатися з і

     

     

     

     

    Переглядів: 443 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz