КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:11

    Головна » 2012 » Лютий » 6 » Уряд реалізує пропозиції профспілок
    14:06
    Уряд реалізує пропозиції профспілок

    1 лютого відбулося засідання Кабінету Міністрів України. У своєму вступному слові Прем’єр-міністр України М.Я.Азаров дав низку доручень з приводу звернень та пропозицій, висловлених та переданих Главі Уряду під час його зустрічі 27 січня ц.р. з профспілковим активом.


    Відкриваючи засідання Кабміну М.Я.Азаров, зокрема, зазначив: «Я хочу повернутися до теми справедливої оплати праці. Минулого тижня вона логічно постала на зустрічі з профспілками. Я знову підкреслюю, що - це особлива турбота Уряду і головний пункт в діалозі влади з профспілками і роботодавцями.

    Прямий шлях до підвищення трудових доходів – стале економічне зростання і підвищення продуктивності праці. Поліпшення економічного стану підприємств швидко обертається на зростання заробітної плати. Так було на початку 2000 до 2004 року, коли найбільше за історію України зростання супроводжувалось зростанням реальної заробітної плати вдвічі. Так само за останні два роки виходу з кризи: в грудні 2011 року середня заробітна плата перевищила 3 тис. гривень. Це майже на 40% більше, ніж два роки тому.

    Але, по-перше, до кризова купівельна спроможність ще не відновилась – я вже говорив, що цього ми досягнемо поточного року. По-друге, залишається проблема справедливої оплати праці.

    Тому нам потрібна відповідальна державна політика подолання цього розриву.

    З іншого боку, потрібні механізми управління трудовими доходами в тих випадках, де держава має на це законне і природне право. Наприклад, справедливий перерозподіл в інтересах суспільства надвисоких доходів. Або коли експлуатується загальнонаціональне багатство, як надра. Так, наш експорт значною мірою базується на сировинних галузях, а частка оплати праці в собівартості продукції цих галузей найнижча. Таким чином, доход від надр, які належать народу, меншою мірою отримують громадяни України. Це несправедливо, і це одна з речей, які треба міняти.

    Доручаю Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Міністерством соціальної політики глибоко вивчити питання економічно обґрунтованого збільшення рівня оплати праці та запропонувати відповідні механізми стимулювання росту частки оплати праці. І ми їх обговоримо з соціальними партнерами, з суспільством, щоб визначити виважену траєкторію справедливого росту трудових доходів.

    Рух повинен бути зустрічним: держава створює умови – бізнес відповідає справедливим збільшенням оплати праці».

    За інформацією медіа-центру ФПУ
    Переглядів: 655 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz