КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 02:50

    Головна » 2015 » Лютий » 24 » Уряд проти пенсіонерів
    17:48
    Уряд проти пенсіонерів

    Кабінет Міністрів України схвалив і 23 лютого вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» (реєстр. № 2212 від 23.02.2015 р), яким в порушення норм Конституції України істотно звужуються права працівників у сфері пенсійного забезпечення.

     

    Внесений законопроект викликав супротив у профспілкових організаціях, трудових колективах та пересічних членів профспілок.

    Попередньо він отримав негативну оцінку СПО об’єднань профспілок, про що на засіданні Уряду 18 лютого повідомив заступник голови ФПУ Сергій Українець.

    Вже надіслано звернення ФПУ до депутатських фракцій, КМУ, відповідних комітетів Уряду і парламенту із закликом не голосувати за зміни у пенсійному законодавстві та врахувати при цьому думку громадськості.

     

    Адже, профспілки виступають категорично проти таких запропонованих Урядом «новацій», як:

    - скорочення розміру пенсій працюючим пенсіонерам до 85% від нарахованої їм раніше пенсії, але не менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність (сьогодні - це 949 грн.);

    - позбавлення пенсій осіб, які будучі пенсіонерами, працюють на посадах, що дають право на призначення пенсії на умовах, передбачених законами України «Про статус народного депутата України», «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів»;

    - поступове підвищення пенсійного віку для жінок на 5 років при призначенні їм пенсій на пільгових умовах і за вислугу років;

    - збільшення на 5 років тривалості загального (страхового) стажу, необхідного для призначення пенсій на пільгових умовах і за вислугу років;

    - «замороження» показника середньої заробітної плати в країні для обчислення пенсій, який застосовуватиметься у 2015 році, (на рівні - 2950 грн.). (Пропонується у 2016 р. і в подальші роки застосовувати цей же показник середньої заробітної плати, обчислений за 2012-2014 рр., а не за останні три календарні роки перед зверненням за призначенням пенсії, як це встановлено зараз) та ін.

    Сьогодні в Україні нараховується майже 3 млн. працюючих пенсіонерів і основною причиною того, що після виходу на пенсію вони продовжують працювати, - вкрай низький розмір цієї пенсії.

    Наразі середня пенсія становить - 1600 грн, а половина з усіх пенсіонерів отримують пенсію нижчу 1200 грн.

     

    Слід також враховувати такі реалії:

    - з пенсій, які і без того є вкрай низькими, за вимогами чинного законодавства,утримується військовий збір (1,5%);

    - якщо пенсія є більшою, ніж три мінімальні зарплати (на сьогодні це 3654 грн.), то із суми, що перевищує цей показник, утримується «податок на доходи з фізичних осіб» (15 %);

    - другий рік поспіль пенсії не індексуються і не підвищуються у зв’язку з ростом середньої зарплати в країні і темпами інфляції, оскільки з 2014 року призупинена дія частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якою це було встановлено.

    Профспілки переконані, що для вирішення існуючих проблем в пенсійному забезпеченні, насамперед, потрібно вжити заходів щодо збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду за рахунок виведення з «тіні» заробітної плати та зайнятості і підвищення заробітної плати.

    Пороте подальше зменшення пенсій лише погіршить і без того вкрай важке матеріальне становище пенсіонерів, знизить рівень їх життя і приведе до повного зубожіння мільйони наших співвітчизників, особливо в умовах постійного зростання цін на товари і послуги.

     

    Департамент

    з питань соціального страхування та пенсійного забезпечення,

    Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

     

     

     

    Переглядів: 663 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz