КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 15:12

    Головна » 2014 » Листопад » 8 » Роль і місце профспілок сьогодні – президія ФПУ
    14:34
    Роль і місце профспілок сьогодні – президія ФПУ
     
    Роль і місце профспілок сьогодні – президія ФПУ6 листопада 2014 року відбулося чергове засідання Президії Федерації профспілок України.

    Насамперед члени президії відзначили, що сьогодні перед ФПУ та її членськими організаціями стоять відповідальні завдання, від реалізації яких багато у чому залежить рівень ефективності соціально-економічного захисту людини праці. А в умовах тотального наступу на конституційні, соціальні та трудові права працівників роль профспілок набуває особливого значення.

    Відкрив засідання Голова ФПУ Григорій Осовий. У роботі заходу взяли участь заступники Голови Федерації профспілок України В. Саєнко, Є. Драп’ятий, C. Українець.

    З доповіддю «Про стратегію управління профспілковим майном в інтересах людини праці» виступив заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.
    Він зокрема зазначив, що запропонована Стратегія дозволить сформувати як довгостроковий план розвитку, так і середньо-короткострокове планування в ключі єдиних стратегічних цілей.

    Стратегія, зазначив доповідач, визначає шляхи щодо утворення джерел фінансування для проведення підтримки і модернізації наявної матеріальної бази, формування та розвитку ефективного, прибуткового та конкурентоспроможного на ринку курортного і туристичного комплексу, профспілкового спорту, створення умов для культурного та освітнього самовдосконалення членів профспілок, тобто фактично є алгоритмом дій для менеджменту ФПУ на різних ланках управління в умовах гострої економічної загальнодержавної кризи.

    Під час жвавої та гострої дискусії мова йшла про необхідність пошуку ефективних шляхів захисту профспілкового майна від спроб вилучити об’єкти, які належать профспілкам, на користь інших суб’єктів господарювання, а також про підвищення ефективності використання цих об’єктів в інтересах людини праці, вироблення чіткого механізму їх реалізації.

    З метою мінімізації негативних наслідків економічних кризових явищ 2014 року та запобігання наступних, з метою збереження доступу і можливості людини праці скористатися такими необхідними соціальними послугами, як навчання, оздоровлення, відпочинок в закладах майнового комплексу профспілок, для вдосконалення системи управління майном ФПУ, підвищення рівня його використання на благо членів профспілок і з метою зміцнення профспілкового руху, Президія постановила схвалити проект Стратегії управління профспілковим майном в інтересах людини праці і внести його на розгляд Ради ФПУ з рекомендацією поро його затвердження.

    Учасники засідання обговорили також питання, пов’язані з відбудовою Будинку профспілок, підсумками акції протесту 15 жовтня, підсумками навчання профспілкових працівників і активістів у 2013-2014 році та інші.
     
    Переглядів: 546 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz