КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 02:28

    Головна » 2016 » Жовтень » 10 » ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО НА ФОРУМІ ОСВІТЯН КИЇВЩИНИ
    14:21
    ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО НА ФОРУМІ ОСВІТЯН КИЇВЩИНИ
    13:00

       

       Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко планує оголосити з парламентської трибуни вимоги вчителів до Президента, уряду та Верховної Ради, ухвалені на Форумі працівників середньої освіти, який сьогодні відбувся в Білій Церкві і який політик відвідала на запрошення галузевої профспілки.

       Політик зауважила, що у зверненні галузевої профспілки, надісланому до депутатів фракції «Батьківщина», йдеться про трагічну ситуацією навколо скорочення шкіл, недофінансування освіти та зменшення соціальної підтримки вчителів.

       «У цьому зверненні від профспілки освітян, яке адресовано на адресу нашої фракції, – просто крик відчаю!» – наголосила Юлія Тимошенко в журналістам перед початком Форуму.

    Лідер фракції шокована тим, що «є заборгованість із виплати заробітної плати вчителям, йде потужна хвиля закриття шкіл та звільнення освітян».

    «Лише за останній час закрито дві тисячі шкіл і звільнено 65 тисяч вчителів! Це трагічні цифри!» – обурилася Тимошенко.

    Лідера «Батьківщини» турбує також той факт, що у проекті держбюджету-2017 «на мінімальну зарплату вчителів закладено лише 36 % від передбаченого законом мінімуму», а фінансування галузі у валютному вимірі за останні два з половиною роки зменшилося в 2,6 рази.

    «На початку 2014 року на освіту виділялося 13,2 мільярди доларів, а в проекті на наступний рік – лише 5 мільярдів доларів США. Ви розумієте увесь трагізм, який генерується українською владою стосовно галузі освіти та виховання?» – наголосила Юлія Тимошенко.

    Вона також розкритикувала так звану децентралізацію влади, яка соціальні видатки переклала на місцеві громади, не виділивши на за це гроші та зменшивши перерахування на освіту з центрального до місцевих бюджетів.

    «У наступному році освітня галузь буде тотально недофінансована! Влада практично відрізає людей, які мешкають на селі, від культури, освіти та охорони здоров’я», – констатувала Юлія Тимошенко.

    Критикуючи скорочення мережі сільських шкіл, Голова партії заявила: «Це фальшива програма так званої децентралізації, це фальшива програма об’єднання громад, яка робить малі села практично ізгоями в країні, скорочує поселенську мережу».

    Політик запевнила, що з парламентської трибуни «донесе крик відчаю освітян», які мають намір оголосити свої вимоги до влади.

    «Учителі, директори шкіл напередодні ухвалення державного бюджету на 2017 рік як центрального ключового документу,що визначає стратегію, хочуть звернутися з вимогами до Президента України, Верховної Ради, до уряду і кожної фракції щодо того, які зміни до законодавства та бюджету бачать освітяни», – підсумувала Юлія Тимошенко.

    Відео http://intvua.com/news/politics/1475676415-chesna-rozmova-yuliya-timoshenko-na-forumi-osvityan-kiyivshchini.html

     


     
    Переглядів: 417 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz