КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Серпень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 01:40

    Головна » 2016 » Серпень » 19 » Дано старт новому навчальному 2016-2017року
    14:10
    Дано старт новому навчальному 2016-2017року

         18 серпня, в будівлі Кабінету міністрів України відбулась серпнева педагогічна конференція «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної, та професійно-технічної освіти у 2015-2016 н.р. та завдання на 2016-2017 н.р.». В заході брали участь Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, заступник голови комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Олександр Співаковський, представники інших відомств, а також голови обласних державних адміністрацій.

    Відкриваючи захід,  Степан Кубів заявив: «Попри складні часи та військову агресію з боку сусідньої держави, освіта належить до пріоритетів державної політики України. ЇЇ реформування сьогодні потрібно спрямовувати на створення умов для виховання людини нового інноваційного типу мислення. Модернізація і розвиток освіти в нашій державі мають гнучко реагувати на всі процеси, які відбуваються в Україні і світі».

    Степан Кубів додав, що станом на 1 серпня в дитсадках України додатково створено понад 10 тисяч місць. Загалом, до кінця року планується створити 25 тисяч додаткових місць. Але, за словами Першого віце-прем’єра, в країні всього наразі не вистачає 90 тисяч місць. Також Степан Кубів назвав Київську область серед лідерів з підготовки дитсадків до навчального року.

    Степан Кубів звернувся до представників місцевої влади: «Ви повинні сьогодні використати можливість для створення мережі приватних і корпоративних закладів дошкільної освіти». Він також доручив обласним адміністраціям взяти під контроль питання забезпечення школярів підручниками, особливо для 4 і 7 класів, які навчаються за новими програмами.

    Лілія Гриневич заявила, що за розвитком мережі опорних шкіл Київська область з Кіровоградською знаходиться на першому місці. Київщина також займає одну з перших позицій за рівнем оснащення підручниками школярів – 87% для учнів 4 класів, та 89% для 7 класів.

    В свою, чергу голова Київської облдержадміністрації Максим Мельничук, під час прямого включення, подякував Уряду, Президентові, Верховній Раді, від імені Київської обласної влади, за допомогу в розвитку освіти.

    «У мене вчора була зустріч в Бородянському районі, де ми якраз відмітили успіхи з децентралізації. Об’єднання територіальної громади зараз базується на освітянських та медичних програмах. Без школи, без дитячого садка, без тієї допомоги, яку ми отримаємо зараз від Уряду  і Президента нічого взагалі не відбулося б. Бюджетні кошти, які ми отримали цього року, дозволили нам, разом з обласною радою забезпечити Київщину найбільш необхідним для навчальних закладів – підручниками та шкільними автобусами», – зазначив голова Київської ОДА.

    Переглядів: 375 | Додав: adminvas | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz