КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Васильківська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Васильківська районна державна адміністрація

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 19:50

    Головна » Архів матеріалів


    Бувають випадки, коли на роботі складаються обставини, які спонукають працівника до звільнення. Перед тим, як написати заяву, зважте на свої права і прийміть таке рішення, яке дозволить вийти зі складної ситуації гідно та звести до мінімуму моральні та матеріальні втрати.

    Перш за все потрібно мати на увазі, що відповідно до частини третьої статті 38 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП), у разі, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору, працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням.

    День звільнення визначається самим працівником, оскільки ... Читати далі »
    Переглядів: 3043 | Додав: adminvas | Дата: 21.03.2013




    На запитання спілчан відповідає Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки.

    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2007 року № 643 «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки», якою затверджено розміри підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) для працівників установ і закладів освіти, а також розміри додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності для працівників установ і закладів освіти, наказом Міністерства освіти і науки України від 11 червня 2007 року № 471 внесено зміни до Ін ... Читати далі »
    Переглядів: 702 | Додав: adminvas | Дата: 21.03.2013


    Профспілка працівників освіти і науки України вкрай стурбована ситуацією, яка склалася з оплатою праці працівників галузі освіти. Уряд в черговий раз порушив норми чинного законодавства. Так, на виконання вимог Закону України «Про оплату праці», Кодексу законів про працю України було проведено переговори між Урядом та профспілками щодо встановлення розмірів мінімальної заробітної плати та І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. За спільними домовленостями розмір І тарифного розряду мав стати 928 гривень з січня з поетапним збільшенням до 982 гривень з 1 грудня 2013 року.

    Проте Уряд при прийнятті закону про держбюджет на 2013 рік змінив макропоказники і ті домовленості, які бул ... Читати далі »
    Переглядів: 539 | Додав: adminvas | Дата: 21.03.2013



    1 січня 2013 року набрала чинності стаття 265 Податкового кодексу України, відповідно до якої вводиться в дію новий місцевий податок – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

    Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової нерухомості. Об'єктом оподаткування є об'єкт житлової нерухомості.

    Об'єкти житлової нерухомості це будівлі, віднесені відповідно до законодавства до житлового фонду, дачні та садові будинки. Згідно зі ст. 4 Житлового кодексу України житловий фонд утворюють жилі будинки, а також жилі приміщення в інших будівлях. О ... Читати далі »
    Переглядів: 654 | Додав: adminvas | Дата: 13.03.2013


    Відповідно до ст. 50 Кодексу законів про працю України, нормальна тривалість робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень.

    Робочий час учителів та інших педагогічних працівників загальноосвітніх закладів регулюється затвердженим розкладом навчальних занять, складеним відповідно до тижневого навантаження, а також планів виховної та методичної роботи.

    Під час канікул, які не збігаються з черговою відпусткою, керівник закладу освіти залучає педагогічних працівників до педагогічної та організаційної роботи в межах часу, що не перевищує їх навчального навантаження до початку канікул.

    Окрім педагогічного навантаження вчителя на тарифну ставку 18 навчальних год ... Читати далі »
    Переглядів: 946 | Додав: adminvas | Дата: 12.03.2013

                                                                   
           &nbs ... Читати далі »
    Переглядів: 579 | Додав: adminvas | Дата: 06.03.2013


    26 лютого у Будинку спілок відбулося перше у 2013 році засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

    На початку засідання Голова Профспілки Георгій Труханов акцентував увагу на основних питаннях порядку денного – організація та здійснення громадського контролю виборними органами Профспілки за додержанням законодавства про працю в установах і закладах Полтавської області, стан фінансового забезпечення галузі освіти в 2013 році, внутрішньоспілкові аспекти діяльності організації.

    Після детального опрацювання питання правового ... Читати далі »
    Переглядів: 608 | Додав: adminvas | Дата: 27.02.2013

                     
                       Шановні колеги - чоловіки!
     
       Мужність і відвага, патріотизм і героїзм- риси, притаманні тим, ... Читати далі »
    Переглядів: 602 | Додав: adminvas | Дата: 22.02.2013



    • Як провадиться оплата праці вчителів, які ведуть навчальні заняття з хворими учнями на дому?

    Індивідуальна форма навчання запроваджена з метою забезпечення права учнів на здобуття повної загальної середньої освіти з урахуванням стану їхнього здоров'я. Вона здійснюється відповідно до Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 20.12.2002 р. № 732.

    Згідно з Положенням право на індивідуальне навчання мають учні:

    – які за станом здоров'я не можуть відвідувати навчальний заклад;
    – яким необхідно пройти лікування у лікувальному закладі більше одного місяця;
    ... Читати далі »
    Переглядів: 1032 | Додав: adminvas | Дата: 22.02.2013



    Відповідальні фахівці ЦК Профспілки працівників освіти і науки України підготували відповіді на запитання спілчан, які надійшли у рамках проведення Інтернет-конференції на офіційному веб-сайті.

    Сьогодні, у День соціальної справедливості, подаємо розгорнуті відповіді і щиро сподіваємося, що вони допоможуть вирішити проблемні питання роботи освітян України.

    – Чи соціально справедлива сьогодні заробітна плата учителя? (м. Київ)

    Відповідає завідувач соціально-економічного захисту працівників освіти ЦК Профспілки Світлана Лесковець

    – Соціально справедливою можна вважати заробітну плату, яка відповідає нормам чинного законодавства.

    Щ ... Читати далі »
    Переглядів: 606 | Додав: adminvas | Дата: 21.02.2013

    « 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 55 56 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz